fbpx ...

Online marketing vs. Tradičný marketing

Online marketing, online marketing, online marketing… Fráza, ktorá sa dnes v biznis svete používa možno aj viac ako „prosím“ alebo „ďakujem“, ale je online marketing naozaj tak efektívny? A prečo nie billboardy či reklama v novinách? Toto a ešte viac si rozoberieme v tomto článku.

V súčasnej digitálnej dobe sa marketingové stratégie drasticky menia. Tradičné formy reklamy, ako sú billboardy, čelia silnej konkurencii zo strany online reklám od spolčností ako sú Google či Meta(Facebook). S narastajúcou popularitou digitálnych platforiem je jasné, že online reklamy majú množstvo výhod, ktoré z nich robia efektívnejšiu voľbu pre moderné podniky. Tu sú niektoré z nich

  1. Cielenie
  • Online reklamy umožňujú presné cielenie na špecifické demografické skupiny a záujmy, čo zvyšuje pravdepodobnosť, že oslovíte relevantných zákazníkov.
  • Platformy ako Google, Meta, LinkedIn či TikTok vám vďaka ich obrovským galériam s dátami dokážu reklamu ukázať napr. iba ľudom vo vekovej skupine od 30-50rokov, ktorý v nedávnej dobe hľadali príslušenstvo do posilovne a sledujú fitness profily o chudutí

2. Merateľnosť

  • Online marketing narozdiel od tradičného marketingu poskytuje jasné dáta o výkonnosti kampaní, koľko ste zaplatili, koľkokrát bola vaša reklama zobrazená, kde bola zobrazená, koľko vám to prinieslo konverzií atď. a to všetko v reálnom čase. Narozdiel od tradičnej reklamy kde musíte komplikovane vypočítavať efektivitu a aj napriek tomu väčšinu času nepresne.

3. Náklady

  • Priemerný CPM (náklady na 1 000 zobrazení) na Facebooku je približne 9,52 €(u nás cca 7€), zatiaľ čo priemerný CPM pre billboardy sa pohybuje okolo 9 €. Hoci sa ceny môžu zdať podobné, online reklamy často ponúkajú “viac muziky” za peniaze, pretože sú cielené a merateľné. Billboardy vyžadujú vysoké počiatočné investície a dlhodobé zmluvy, čo môže byť pre malé aj väčšie podniky nevyhodné.

4. Flexibilita

  • Online reklamy môžete rýchlo upraviť podľa aktuálnych trendov a spätnej väzby, zatiaľ čo zmeny v billboardoch sú časovo a finančne náročné. Takže ak vyskúšate ístí druh reklamy a zistite, že nie je efektívny budete musieť platiť nemalé čiastky za zmenenie či už billboardu alebo reklamy v novinách či magazíne

5. Dostupnosť a dosah

  • Online platformy umožňujú oslovovať široké publikum bez geografických obmedzení, čo zvyšuje potenciálny dosah vašich reklám mimo vášho mesta alebo krajiny bez žiadnych pridaných poplatkov

6. Interaktivita

  • Online marketing ponúka interaktívne možnosti, ako sú ankety a komentáre, rôžne texty a presmerovania alebo aj videá, ktoré sú na billboarde či v novinách nemožné. Tým sa zvyšuje angažovanosť zákazníkov, zatiaľ čo tradičné formy sú jednosmerné.

7. Prostredie

  • Jedna z hlavných výhod online marketingu je tá, že vy kontrolujete prostredie vášho zákazníka. Od momentu čo klikne na vašu reklamu je vo vašom priestore. Či už to je landing page alebo váš e-shop vy kontrolujete čo váš potencionálny zákazník vidí. Toto je hlavný rozdiel medzi online a tradičným marketingom, v tradičnom marketingu vy neviete ovplyvniť čo potencionálny zákazník uvidí ďalšie či to bude v prípade billboardov auto, ktoré ho skoro zrazilo alebo billboard na ďalší zaujímavý produkt.

Zhrnutím, online marketing ponúka mnohé výhody, ktoré tradičný marketing nemôže poskytnúť. S presným cielením, merateľnosťou, flexibilitou, interaktivitou a vaším prostredím je jasné, že online marketing je moderným a efektívnym nástrojom pre úspech v podnikaní.

Chcete využiť online marketing aj vo vašom podnikaný? Stačí kliknúť na tlačidlo ZAČAŤ TERAZ a skontaktujte sa s nami aby ste zistili ako vieme pomôcť vášmu biznisu rásť!

AKO ZAČAŤ:

Zarezervujte si ZADARMO spoznavajúci hovor!

Jednoducho si vyberte čas, ktorý Vám vyhovuje, vyplnte svoje údaje a hotovo!

Tešime sa na spoznanie Vás a Vášej firmy!

🔐Vaše informácie sú v bezpečí🔐

AKO ZAČAŤ:

Zaujíma Vás koľko by Vás stála vynikajúca webstránka?

Jednoducho si zarezervujte hovor a na ňom Vám predstavíme čo ponúkame!

🔐Vaše informácie sú v bezpečí🔐

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.